רוב האנשים מתקשים לעשות את ההבחנה בין בניית אתרים ואחסון אתרים. לקוחות של חברות בניית אתרים מצפים שהחברה תדאג לבניית האתר וכל מה שמסביב אך בדרך כלל זה לא המצב.
אתרי אינטרנט תופסים מקום. אתרים קטנים ופשוטים תופסים מגה-בייטים בודדים, בזמן שאתרים גדולים עם מדורים רבים, תמונות וסרטונים יכולים להגיע לעשרות ואפילו מאות מגה-בייטים. כל התוכן הזה צריך לשבת איפשהו – וכאן נכנסים לתמונה שרתי האחסון.
כשחברת בניית אתרים עובדת על האתר שלך, היא תאחסן את תכולת האתר על השרת הפרטי שלה או על שרת אחר באופן זמני. בצורה כזאת תהיה לעובדי החברה גישה לאתר מכל מחשב וגם אתה בתור הלקוח תוכל להעיף מבט על איך העבודה מתקדמת בזמן שלקהל הרחב לא תהיה גישה לאתר. אבל מה קורה כשהאתר מוכן לעלות לאוויר?
בית קבוע באינטרנט
חברות בניית אתרים בדרך כלל לא מספקות שירותי אחסון אתרים. הן משתמשות בשרת פרטי לצורכי עבודה, אבל כשיגיע הזמן להעלות את האתר לאוויר, האתר שלך יקבל צו פינוי ותאלץ למצוא לו בית קבוע באינטרנט.
בעיקרון לא מדובר בפרוצדורה מסובכת. חיפוש של הביטוי "אחסון אתרים" בגוגל מניב מעל למיליון תוצאות, וזה רק בעברית. שירותי אחסון אתרים גם לא יקרים במיוחד. ברגע שתקנה שירותי אחסון ושם דומיין תוכל להעביר את האתר שלך במלואו מהשרת הזמני לשרת החדש.
קונפליקט בין חברת בניית האתרים וחברת האחסון
הכל טוב ויפה, אבל ברגע שמשהו משתבש אתה עלול למצוא את עצמך בסיטואציה בעייתית. לאחר שגילית תקלה באתר ופנית לחברת האחסון בבקשה לתקן את הבעיה, חברת האחסון בדרך כלל תפנה את האצבע לכיוון החברה שבנתה לך את האתר, אלא אם כן מדובר בתקלה ישירה בשרתים שלהם.
לעומת זאת, חברת בניית האתרים תתקשה לתקן את התקלה אחרי שהאתר יצא מהסביבה המבוקרת שלה. אם לאנשי הפיתוח של החברה אין גישה מלאה לקבצי האתר ולמסד הנתונים, הם לא יוכלו לטפל בבעיה, ואז הכדור יחזור בעצם לחברת האחסון שתתבקש לתת הרשאות לחברת בניית האתרים. עד מהרה תמצא את עצמך קבור במיילים ובטלפונים חוזרים ושבים.
פיתרון משולב במקום אחד
הפיתרון לבעיה זאת הוא לעבוד עם חברת בניית אתרים שגם מספקת שירותי אחסון קבוע. חברה המספקת את כל השירותים הדרושים תחת קורת בית אחת תחסוך ממך את מסכת הטרטורים האינסופיים ובעיות גישה. חברת דרונט מספקת שירותי בניית אתרים ואחסון אתרים ואף מפעילה מוקד שירות לקוחות ותמיכה טכנית.